RIB Arrangemang

RIB archipelago race

Denna aktivitet vänder sig till grupper som vill uppleva fart och klurigheter till sjöss. Med RIB-båtar kommer de tävlande att ta sig från ö till ö. Lagen får varsin RIBbåt med skeppare och ett sjökort, på sjökortet finns kontroller utsatta. Nu gäller det att planera i vilken ordning man ska ta kontrollerna. Vid varje kontroll finns en bokstav eller siffra. På vissa av kontrollerna måste man genomföra en aktivitet för att få ledtråden. När deltagarna löst alla uppgifter måste de pussla ihop ledtrådarna och ta sig till mål så snabbt som möjligt.

RIB-TUR

När du väljer att följa med på en RIB- tur får du ta del av en av skärgårdens extremaste båtupplevelser, RIB- båtarna bemästrar all typ av sjö, manöveregenskaperna och kraften från motorerna ger en härlig känsla. Det går inte att komma ifrån den äventyrliga, pirrande känslan som infinner sig när man åker med en snabb båt bland kobbar och skär. Vi lovar att det blir en upplevelse ni sent kommer att glömma. Våra erfarna förare tar er fram i skärgården och Mälarens vatten som om det vore deras egen bakficka. Ni får låna flytoverall, mössa, vantar och glasögon.

Sälsafari

I vår svenska skärgård finns tre olika sorters säl, den lite ovanligare vikaren, knubbsälen som man ser då och då men som mest håller till på västkusten och den största sälarten, gråsäl. Gråsälarna brukar samlas i kolonier på låga skär i ytterskärgården. För att kunna se dessa fascinerande djur tar vi oss ut i havsbandet med vår mycket sjödugliga RIB. Då vi närmar oss sälarna slår vi av motorerna och lägger oss och guppar på behörigt avstånd. Sälarna är mycket nyfikna och det brukar inte ta lång tid innan vi får besök av dem runt båten. Vi har givetvis med oss kikare och en kunnig förare/guide som berättar om sälarna samtidigt som vi fikar. Om vi har tur får vi höra sälarnas lite sorgsna sång ljuda över vattnet.


Fakta

  • Pris: från 25.000:-
  • Deltagare: 4-200 personer
  • Tidsåtgång: 1-3 timme

Alla priser exklusive svensk moms.

 

aktiviteten innehåller