att tänka på

Här kommer några tips som kan vara bra att tänka på när du bokar och planerar en aktivitet.

syftet

Tänk igenom vad ni vill uppnå med aktiviteten. En bra genomförd aktivitet som integreras i en konferens, kick- off eller ett utbildningsprogram kan många gånger fungera som en katalysator för att få människor att lära känna varandra och öppna för en avslappnad dialog mellan människor. Dessutom kan aktiviteten bli minnet som vi kopplar tillbaka till hela konferensen eller utbildningsprogrammet.


anpassa tiden

Ofta behöver man minst 1,5 timmar för att få ut något av en aktivitet. Även om vårt utbud är stort så är det viktigt att man inte försöker klämma in så många aktivitet som möjligt på en kort tid. Vårt tips är istället att man väljer någon eller några aktiviteter och kör dem fullt ut, på så sätt att deltagarna går ifrån aktiviteten med en större upplevelse.


utrusting och inbjudan

När du skickar ut en inbjudan till deltagarna på en aktivitet är det mycket viktigt att tänka på detta. Även om man har tänkt att aktiviteten skall vara en överraskning så bör man informera deltagarna om vilken klädsel som de skall ta på sig. Att stå i 15 cm nysnö eller regn med finkostymen och lågskor och dessutom utan mössa och vantar kan gör den mest positiva människa något negativt inställd. Lämplig klädsel varierar ju även mellan årstiderna, men att ha med sig en vattentät jacka och extra tröja är alltid bra, och även en bit in på hösten eller våren är mössa och vantar mycket bra. Framför allt är det viktigt att informera om att ta med sig grova och oömma skor, kom ihåg att större delen av året kan man inte räkna gymnastikskor, som grova eller oömma. Givetvis så tillhandahåller vi skyddsklädsel på aktiviteter där man kan bli smutsig eller slitaget kan vara stort. Informera även eventuella allergiker om att ta med sig medicin.


säkerhet

Vid alla våra aktiviteter tillhandahåller vi godkänd och välkontrollerad säkerhetsutrustning (t.ex. hjälmar, skyddsjackor, klätterutrustning, hörselkåpor etc.). Vid vissa av våra aktiviteter så som höghöjdsbanor, klättring , glödvandring och fysikt krävande vandringar, paddlingar och mtb- cykling är det viktigt att veta att ingen i gruppen har hjärtproblem, svår astma eller liknande problem. Vid aktiviteter där djur är inblandade t.ex. ridning eller hundspann är det också lämpligt att höra efter så att deltagarna inte är allergiska. Alla våra instruktörer är utbildade i första hjälpen och har mobiltelefon för att kunna tillkalla hjälp. Vi har givetvis ansvarsförsäkring för vår verksamhet.


alkohol

Vid alla våra aktiviteter råder totalt alkohol förbud ( av naturliga skäl gäller detta givetvis inte vid vinprovningar eller tavelmålningar). Detta för att att vi hela tiden skall kunna hålla en hög säkerhet och försäkringar skall gälla. Vid aktiviteten slut får ni dock gärna koppla av med en öl eller ett glas vin.