Provningar


Chokladprovning

Provningen handlar mycket om hur chokladen tillverkas, olika typer av choklad och kakaohalter. Vi provar både rena chokladkakor av olika sorter och praliner.


Vinprovning

På ett pedagogiskt och spännande sätt provar vi tre till fem olika viner där deltagarna, med vår provares hjälp, skall lyckas lista ut vilket vin som är i vilket glas. Om vi provar whisky eller avec så lägger vi upp provningen på samma sätt. Vi pratar mycket om vad det är som skapar varje drycks speciella karaktär och varför det kan vara så stora skillnader eller likheter i smaker, vinmakeri och även pris på det vi dricker. Våra provningar genomförs av Andreas Lindqvist. Andreas har haft ett brinnande intresse för mat och dryck sedan hans sena tonår. Sedan lite mer än tio år tillbaka genomför han provningar åt grupper på konferensanläggningar, restauranger eller till och med runt lägerelden i Aktivitetsteamets kåta. Andreas stora intresse för historia och egna upplevelser på resor gör att han gärna kopplar dryckerna och maten vi provar till större historiska, ekonomiska och kulturella sammanhang under provningarna.


Kombinationsprovning

Nu börjar det riktigt roliga, hur kan man kombinera olika drycker och mat. En riktig favorit är choklad och vin eller dessert och vin. Men även mer annorlunda kombinationer kan vi skapa.


Teprovning

En dryck som har tusenåriga traditioner. Vardagsdryck för stora delar av världen men samtidigt så förfinad att speciella ceremonier har uppstått runt teet. Vi provar teer från hela världen, svart te, grönt te, lagrat te, rökt te osv. Vi brygger te vid olika temperaturer, doftar, smakar, tittar och känner på bladen både i torrt och blött tillstånd. Samtidigt lär vi oss mycket om teets historia och betydelse som handelsvara och dryck under årtusenden. Provningen läggs upp så att det blir mycket diskussion och skratt.


Fakta

  • Pris: 395:-/person
  • Minimumpris: från 8500:-
  • Vin tillkommer
  • Deltagare: upp till 150 pers.
  • Tidsåtgång: 1-2 tim

Alla priser exklusive svensk moms.

 

aktivitetsblad
Vinprovning

Skriv ut / Ladda ner

aktiviteten innehåller


Lekfullt

Kultur

Mys

Kunskap